Andra reklamfilmstävlingar förutom Guldägget

När det gäller tävlingar för de som arbetar och skapar inom reklambranschen är Guldägget utan tvekan den största svenska tävlingen inom detta område. Det är också den äldsta av de utmärkelser för reklam som finns. Är det verkligen så att det finns så många flera som är kända, eller blir detta den enda tävlingen som finns inom reklamindustrin? Det finns faktiskt flera men de är inte lika enkla att hitta då detta är en ganska dold industri gällande de tävlingar och utmärkelser som finns att deltaga i och ha chans att vinna. Trots det finns det några som ska fram i ljuset så att alla kan få ta del av att det faktiskt finns mera på denna ganska så stora marknad.

En av de andra tävlingarna som finns utöver GuldäggeGolden Eggt är Svenska Designpriset. Här är dock detta en tävling som har ett mycket bredare spektrum. Det kommer inte att vara säkert att det blir just en reklamfilm som vinner den tävlingen. Dock finns det möjligheter för den som har en bra och unik design i sin reklamfilm, skapad med innovativa metoder och ny teknik, att vara med och tävla. Gällande denna tävling är den uppdelad i inte mindre än 25 olika kategorier där det går att vinna baserat på många olika kriterier och faktorer.

Andra reklamtävlingar som finns i Sverige är bland annat DN:s Reklamcupen samt även Inhouse som är två ganska så stora tävlingar för de som jobbar inom reklambranschen. Dessa två tävlingar kanske inte just har så mycket med reklamfilmer att göra utan ser istället i helhet till den tryckta reklam som finns på marknaden. På det sättet kommer det helt enkelt gå att konstatera att Guldägget är en tävling i sig, som inte har någon större konkurrens från andra liknande tävlingar som finns inom industri gällande reklamfilm.